Et ve Et Ürünleri

Device

VOLVAC olarak çalışmakta olduğumuz projelerde temel hedefimiz; modern bir tesiste, taze olan etin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamak ve ülkemizdeki bütün et ürünleri imalathaneleri için örnek tesis yaratmaktır. Günümüzdeki elektronik teknolojisi sayesinde ambalajlanarak, raf ömrünün uzun olmasına ve en uygun şartlarda depolanması sağlanıp tüketicilere ulaşması sağlanacaktır. Üretim sektörünün devamlılığının sağlanması ön planda tutularak, tüketicilere korunmuş gıda ulaşacaktır.

Projenin sağladığı en önemli avantajlar; kaliteli ve hijyen taze et ve et ürünlerinin uzun raf ömürleriyle tüketime hazır hale getirilmesidir. Üretilecek ürünlere katma değer kazandırılarak çeşitli aroma ve reçetelerde ağırlık kaybının sınırlandırılması, damak tadının geliştirilmesi, vitamin kayıplarının azaltılması, proses sonrası bulaşmaların azaltılması, işgücü ve ekipman kullanımından kazanım, yüksek kapasitelerde ekonomik üretim projelerimizin önemli avantajları olarak sıralanabilir.

Device

Özellikle; süpermarket ve diğer toplu tüketim merkezleri günümüz pazarının belli başlı dinamiklerini oluşturmaktadır. Bu pazarda belli bir yere sahip olmak ve sürekli bu pazar payının geliştirilmesi planlı ve programlı uzun dönemli bir çalışmayı gerektirmektedir. VOLVAC projeleri ile günümüzde kısıtlı zamanı olan, kalite beklentisi, damak zevki, beslenme bilinci gelişmiş tüketiciler için; beklentileri doğrultusunda, hijyen taze et ve et ürünleri bulabilme olanağı sağlanacaktır.

En son teknolojik ekipmanlar ile HACCP uygun olarak dizayn edilen üretim tesislerinde: taze et depolama, parçalama, proses, dilimleme, şoklama, porsiyon paketlerde ambalajı ve yarı mamül ve ileri işleme üretim hatları ile marine ürünler uluslararası standartlara uygun olarak üretilmektedir.

Taze et parçalama “Deboning” hattı,

  • Et standardizasyonu ve marinasyon
  • Dilimleme ve porsiyonlama
  • Kıyma, kuşbaşı, biftek, rosta, pirzola, kontrafile, bonfile
  • Taze hamburger ve Köfte Üretimi
  • Çöp şiş ve döner
  • Sucuk-Salam-Sosis-vs şarküteri ürünleri (Emilsiyon Ürünler)
  • İler işlem pişmiş et ürünleri (Convinience Food): porsiyonlanmış, kaplanmış, pişirilmiş, dondurulmuş veya soğutulmuş nuggets, schnitzel, misket köfte, kebap çeşitleri vb. ürünler
  • . Marine pişmiş ürünler: hazır tavuk parçaları (but, kanat ) vb. ürünler.

Gelişen ambalaj teknolojisi ile de yüksek bariyerli ve ısıl direnci (-40C/+200C) olan ambalaj malzemeleri sayesinde ürünler hem güvenli olarak (vakum altında pişirme, pasterizasyon ve sterilizasyon) uzun raf ömründe ambalajlanmakta hem de ambalajının içinde ısıtılarak servis edilebilmektedir. VOLVAC Mühendisleri sizlere uygun çözümler üretmek için hazırdır.